Archivo:A franczia király czímer-adománya Garai Miklósnak.jpg

A_franczia_király_czímer-adománya_Garai_Miklósnak.jpg(505 × 435 píxeles; tamaño de archivo: 94 kB; tipo MIME: image/jpeg)

Resumen

Descripción
Magyar: A franczia király czímer-adománya Garai Miklós részére. A Párisban, 1416 márczius 26-án kelt oklevél eredetijét Zsigmond király ugyanaz nap erősitette meg; mindkettő a báró Mednyánszky család levéltárában őriztetik. A czimerképet Zsigmond megerősitő oklevelének miniatureje után másolta Passuth Ödön. A kép vörös alapon narancs szinü levéldiszszel behintett szőnyegen két egymás felé forditott pajzsban a Garai család ősi czimerét: kék mezőben az arany országalmát harapó hétszer kunkorodó koronás arany kigyót tünteti fel. A jobboldali pajzs sisakjának oromdisze aranykoronából kiemelkedő kék strucztollforgón a czimeralak koronás kigyója; a sisak-foszlányokat szintén kék strucztollak képezik; a baloldali sisak koronájából arany sugarak emelkednek ki és a banderialis főuri méltóság jelvényeként két négyszögű zászlót tartanak, melyek elsejében a kigyó koronával és országalmával, a másodikban ezek nélkül látható. A két pajzs között van a sárkány rend aranyos jelvénye. A czimerszőnyeg keretének felső vonalát a római birodalmi sas, a magyar kettős kereszt és a cseh oroszlán diszitik
Fecha
Fuente http://mek.niif.hu/00800/00893/html/img/nagy/23d9.jpg
Autor DesconocidoUnknown author

Licencia

Public domain

Este material está en dominio público en los demás países donde el derecho de autor se extiende por 100 años (o menos) tras la muerte del autor.


También debes incluir una etiqueta de dominio público de los Estados Unidos para indicar por qué esta obra está en el dominio público en los Estados Unidos.

Leyendas

Añade una explicación corta acerca de lo que representa este archivo

Elementos representados en este archivo

representa a

image/jpeg

501eae4cd7764e77dd508bce93491ebabf9cabf6

435 píxel

505 píxel

Historial del archivo

Haz clic sobre una fecha y hora para ver el archivo tal como apareció en ese momento.

Fecha y horaMiniaturaDimensionesUsuarioComentario
actual14:29 4 ene 2014Miniatura de la versión del 14:29 4 ene 2014505 × 435 (94 kB)VargalannaUser created page with UploadWizard

La siguiente página usa este archivo:

Uso global del archivo

Las wikis siguientes utilizan este archivo: