Diferencia entre revisiones de «Valle Ferrera»

Contenido eliminado Contenido añadido
Sin resumen de edición
m Revertidos los cambios de 89.6.131.164 (disc.) a la última edición de Fonfi Campos
Línea 28:
* [[Manuel Gómez Moreno|Gómez Moreno, Manuel]]. ''Iglesias mozárabes. Arte español de los siglos IX a X''. Editorial Universidad de Granada (edición facsímil), ISBN 84-338-2496-1
* [[José Gudiol|Gudiol, José]]. ''Cataluña I (Tierras de España) ''. Fundación Juan March. Editorial Noguer, 1978. ISBN 84-7075-019-4
 
 
==Refugi de la Vallferrera==
 
 
El Refugi de la Vall Ferrera inagurat el 1935.De propietat de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, i guardat actutalment pel Juan Manuel Arroyo. Situat a la capçalera de la Noguera de Vallferrera, en una zona inclosa en el Pla d'espais d'interès natural de Catalunya (P.E.I.N.)
 
És un refugi de muntanya dins el municipi d'Alins (Pallars Sobirà) a 1.940 m d'alçada, construit a la dreta de la sortida del barranc d'Areste. Aquest refugi va ser erigit gràcies a una subscripció popular entre els excursionistes de Catalunya a partir del qual es va constituir la comissió del refugi Vall Ferrera. Aquesta comissió, amb el pas dels anys, esdevingué l'actual Comitè Català de Refugis de la FEEC.
El refugi de Vall Ferrera és dels més antics de Catalunya juntament amb el d'Ulldeter i és el més proper al cim més alt de Catalunya, la Pica d'Estats, 3143 metres.
 
[[Categoría:Formaciones geológicas de Cataluña]]