Diferencia entre revisiones de «Editor de texto»

Contenido eliminado Contenido añadido
Descipció de l'origen, l'estructura i l'activitat de Grup Serhs "el 1r Grup Turístic de Catalunya"
Epyros (discusión · contribs.)
Deshecha la edición 29125072 de Grup Serhs (disc.)
Línea 1:
Un '''editor de texto''' es un [[programa (computación)|programa]] que permite crear y modificar archivos digitales compuestos únicamente por texto sin formato, conocidos comúnmente como [[archivo de texto|archivos de texto]] o ''texto plano''. El programa lee el archivo e interpreta los [[Byte|bytes]] leídos según el [[Codificación de caracteres|código de carácteres]] que usa el editor. Hoy en día es comúnmente de 7- ó 8-bits en [[ASCII]] o [[UTF-8]], rara vez [[EBCDIC]].
== GRUP SERHS ==
 
Por ejemplo, un editor [[ASCII]] de 8 bits que lee el número binario 0110 0001 (decimal 97 ó hexadecimal 61) en el archivo lo representará en la pantalla por la figura '''a''', que el usuario reconoce como la letra "a" y ofrecerá al usuario las funciones necesarias para cambiar el número binario en el archivo.
 
Los editores de texto son incluidos en el sistema operativo o en algún [[Paquete de software]] instalado y se usan cuando se deben crear o modificar archivos de texto como archivos de configuración, [[guión|guiones]] o el [[Código fuente]] de algún programa.
 
El archivo creado por un editor de texto incluye por convención en [[DOS]] y [[Microsoft Windows]] la extensión '''.txt''', aunque pueda ser cambiada a cualquier otra con posterioridad. Tanto [[Unix]] como [[GNU/Linux]] dan al usuario total libertad en la denominación de sus archivos.
Grup SERHS [http://www.serhs.com Grup Serhs] és una corporació catalana, present en tres continents, formada per 80 empreses actives, una plantilla mitjana de 2.800 treballadors i una base accionarial de 1.450 socis, una tercera part dels quals són treballadors de SERHS. Se’ns qualifica com el “''primer grup turístic de Catalunya''” i ens posicionen entre els líders a nivell de l’Estat espanyol.
 
Al trasladar archivos de texto de un [[sistema operativo]] a otro se debe considerar que existen al menos dos convenciones diferentes para señalar el término de una línea: [[Unix]] y [[GNU/Linux]] usan sólo [[CR| retorno de carro]] en cambio [[Microsoft Windows]] usa al término de cada línea [[CRLF| retorno de carro y salto de línea]].
El nostre portafoli de negoci presenta una important diversificació amb l’objectiu final d’oferir un servei integral als nostres clients. El grup s’estructura en sis àrees operatives: distribució i logística, turisme i viatges, hotels, gestió i Ens adrecem bàsicament al sector turístic i de serveis: a l’hostaleria, la restauració i les col•lectivitats, presentant un ampli ventall d’activitats estructurades amb la voluntat d’oferir productes específics o serveis globals d’acord amb cadascun dels nostres àmbits d’actuació.
 
[[Imagen:Pantallazo Emacs.png|thumb|100px|Editor de texto [[Emacs]]]]
Al llarg de la nostra trajectòria iniciada el 1975, hem aplegat una experiència significativa que ha anat teixint el nostre propi know how i, alhora, conformant una forta cultura organitzativa que té com a pilars bàsics la vessant humana, la gestió econòmica i l’entorn social, i que ens permeten avui projectar la nostra cultura empresarial més enllà del nostre país.
 
== Diferencia entre texto "plano" y archivos de texto con [[Diagramación|diagramación]] ==
 
Los editores de textos "planos" se distinguen de los [[procesador de textos|procesadores de textos]] en que se usan para escribir sólo texto, sin formato y sin imágenes, es decir sin diagramación.
 
*El texto plano es representado en el editor mostrando todos los carácteres presentes en el archivo. Los únicos carácteres de formateo son los [[Carácter de control|carácteres de control]] del respectivo código de carácteres. En la práctica, estos son : [[Salto de línea]], Tabulación horizontal y [[Retorno de carro]]. El código de carácteres más usado en el año 2007 es el [[ASCII]].
== LA MISSIÓ ==
*Los documentos creados por un procesor de texto generalmente contienen más carácteres de control para darle al texto un formato o diagramación particular, a menudo protegidos de ser copiados por una [[Marca registrada]] como por ejemplo negrilla, cursiva, columnas, tablas, tipografía, etc. En un comienzo se utilizaron tales formatos sólo en [[Autoedición]], pero hoy se utilizan incluso en el procesador de texto más sencillo.
 
*Los procesadores de texto pueden en la mayoría de los casos almacenar un texto plano en un archivo de texto plano, pero se le debe ordenar explícitamente que se desea esa opción, de otra manera podría guardarlo con algún formato especial.
 
==Historia==
Continuar millorant per oferir béns i serveis bàsicament als sectors turístic, d’hostaleria i alimentació a través d’una gestió acurada, amb un know how propi, cercant la participació activa i el treball en equip, entenent la creació de prosperitat i la generació de benestar per a totes les persones vinculades al grup “com una manera pròpia de fer empresa i país”.
 
[[Image:PunchCardDecks.agr.jpg|thumb|Una caja con varios fajos de tarjetas perforadas]]
 
Antes que existieran los editores de texto, los datos y el código fuente de los programas debía ser entregado a la máquina por medio de tarjetas perforadas. El programa, un fajo de tarjetas, era leído por un lector de tarjetas perforadas. Cada carácter era representado por una o más perforaciones en una columna de 8 o 10 posibles perforaciones. No más de 80 caracteres podían ser representados en una tarjeta.
 
Con los [[Teletipo]]s aparecieron también los primeros editores de texto que en un comienzo solo mostraban una línea del texto. Mandatos especiales movían el "cursor" en la cuatro direcciones.
== LA VISIÓ ==
 
El siguiente paso se dio con la aparición del monitor de [[Tubo de rayos catódicos|tubo de rayos catódicos]] que permitió la edición a "pantalla completa" es decir mostrando varias líneas a la vez. El aumento de productividad fue enorme, por la rapidez y simplicidad del mecanismo. Uno de los primeros editores de texto fue el '''O26''' escrito para la consola del operador de la serie de computadores '''CDC 6000''' a mediados de la década de los 1960'. Otro precursor es el [[vi]], escrito en los 1970' que aún es el estándar para los sistemas operativos [[Unix]] y [[GNU/Linux]].
 
==Tipos de editores de texto ==
Ser un referent en el nostre sector a nivell europeu com a empresa catalana que actua sobre principis humans i amb criteris de qualitat, servei i eficàcia.
 
Hay una gran variedad de editores de texto. Algunos son de uso general, mientras que otros están diseñados para escribir o programar en un lenguaje. Algunos son muy sencillos, mientras que otros tienen implementadas gran cantidad de funciones.
 
El editor de texto debe ser considerado como una herramienta de trabajo del programador o administrador de la máquina. Como herramienta permite realizar ciertos trabajos, pero también requiere de aprendizaje para que el usuario conozca y obtenga destreza en su uso. La llamada ''curva de aprendizaje'' es una representación de la destreza adquirida a lo largo del tiempo de aprendizaje. Un editor puede ofrecer muchas funciones, pero si su curva de aprendizaje es muy larga, puede desanimar el aprendizaje y terminará siendo dejado de lado. Puede que un editor tenga una curva de aprendizaje muy empinada y corta, pero si no ofrece muchas funciones el usuario le reemplazará por otro más productivo. Es decir la elección del editor más apropiado depende de varios factores, alguno de ellos muy subjetivos. Esta coyuntura de intereses ha dado lugar a largas discusiones sobre la respuesta a la pregunta "¿cual es el mejor editor de texto?". Hoy en día muchos editores originalmente salidos de [[Unix]] o [[GNU/Linux]] han sido [[Portabilidad|portados]] a otros sistemas operativos, lo que permite trabajar en otro sistemas sin tener que aprender el uso de otro editor.
 
Algunos editores son sencillos mientras que otros ofrecen una amplia gama de funciones.
== ORIGENS ==
 
Editores para profesionales deben ser capaces de leer archivos de gran extensión, mayor que la capacidad e la memoria [[Memoria de acceso aleatorio|RAM]] de la máquina y también arrancar rápidamente, ya que el tiempo de espera disminuye la concentración y disminuye de por si la productividad.los editore sde texto sirven para muchas cosas pues facilita el trabajo
 
Algunos editores de texto incluyen el uso de lenguajes de programación para automatizar engorrosos o repetidos procedimientos a realizar en el texto. Por ejemplo, Emacs puede ser adaptado a las necesidades del usuario, incluso las combinaciones de teclas para ejecutar funciones pueden ser adaptadas y es programable en [[Lisp]].
La SERHS, que va néixer com a cooperativa el 1975, avui és una gran corporació catalana amb una clara projecció internacional.
 
Muchos editores de texto incluyen [[Coloreado de sintaxis|coloreado de sintaxis]] y funciones que ofrecen al usuario completar una palabra iniciada usando para ello la configuración.
L’any 1974 havia finalitzat amb un cúmul de preocupacions per als hotelers de Calella (Maresme) i la seva zona d’influència, els quals acabaven de viure un “estiu negre”. La greu conjuntura que travessava la Gran Bretanya, fruit de la crisi energètica, va provocar que nombroses agències britàniques suspenguessin un enorme contingent de vols i anul•lessin un gran nombre de places hoteleres a la zona, provocant també la fallida d’importants operadors turístics. Per altra part, la celebració l’any 1974 del Mundial de Futbol a Alemanya, mercat emissor que tenia un pes molt important a Calella, va provocar una alteració d’aquest segment vacacional.
 
Algunas funciones especiales son:
Això va comportar que, durant el mes de març de 1975, els industrials Ramon Bagó, Josep Janer i Cristóbal Villegas acaronessin la possibilitat d’unir esforços per formar una cooperativa, amb l’objectiu de millorar l’explotació, la comercialització i la rendibilitat dels seus establiments. Així, van acollir-se a la formulació cooperativa, testimoniant la seva voluntat de mantenir unes relacions mercantils humanitzades.
 
*Editores diseñados para un lenguaje de programación determinado, con coloreado de sintaxis, macros, completación de palabras, etc.
El 30 de desembre de 1975 es convocà una reunió de tots els hotelers, “cafeters” i qualsevol industrial del món turístic de Calella que estigués interessat a formar part de la nova cooperativa, la futura SERHS. D’aquesta manera va néixer l’entitat de Serveis Mancomunats d’Hostaleria i Similars Societat Cooperativa (SERHS SCOOP), que inicialment va aplegar 17 socis i un capital de 850.000 pessetes (5.108 euros actuals).
*Editores con regiones plegables. A veces no todo el texto es relevante para el usuario. Con este tipo de editores ciertas regiones con texto irrelevante pueden ser plegadas, escondidas, mostrando al usuario solo lo importante del texto.
*[[entorno de desarrollo integrado|IDE]] es un editor más otras herramientas de trabajo, compiladores, extractores de [[Diff|diferencias]] entre dos textos, [[SVN|repositorios]], etc, incluidos en un solo programa.
 
==Funciones típicas de un editor de texto==
L’esperit d’obertura va fer créixer i diversificar l’entitat: hotels, restaurants, bars i col•lectivitats com hospitals, escoles i geriàtrics, van formar, de mica en mica, el gran gruix de la SERHS i van configurar també la seva implantació territorial al llarg de la costa catalana. Aquesta cooperativa va esdevenir el nucli del Grup SERHS, que ha rebut nombrosos reconeixements. L’any 2001 és distingida amb la “Placa d’Honor del Turisme de Catalunya”; l’any 2003 rep la Placa al Mèrit Turístic en la seva categoria d’or, guardó aprovat l’agost de 2003 en Consell de Ministres presidit per S.M. el Rei d’Espanya, i l’any 2005 la corporació és distingida amb el Premi Príncipe Felipe a l’Excel•lència Empresarial.
 
=== Marcar región===
 
Es la función que marca, visualmente o no, una parte del texto para ser elaborada con otras funciones. La región puede contener varias líneas del texto (región horizontal) o bien varias columnas adyacentes del texto (región vertical).
 
===Busca y reemplaza===
== VILARS RURALS ==
 
El proceso de búsqueda de una palabra o una cadena de carácteres, en un texto plano y su reemplazo por otra. Existen diferentes métodos: global, por región, reemplazo automático, reemplazo con confirmación, búsqueda de texto o búsqueda de una [[Expresión regular]].
 
===Copia, recorta y pega===
La filosofia amb la que van néixer els Vilars [http://www.vilarsrurals.com Vilars Rurals], els ha portat sempre a ubicar-se en un entorn rural, culturalment ric i amb interès etnogràfic, amb la finalitat que fossin un motor de promoció turística per a la seva zona d’influència i contribuïssin modestament al reequilibri territorial de Catalunya.
 
Sirve para copiar, trasladar o borrar una región marcada.
El primer Vilar Rural que es va inaugurar, el maig de 2003, va ser el de Cardona (El Bages), i podem dir que ha contribuït al desenvolupament turístic i econòmic de la zona. No només com a oferta d’allotjament sinó pel beneficis indirectes que ha irradiat en el seu entorn i també per la generació d’ocupació, ja que més del 90% dels treballadors són del municipi. En aquest sentit, cal destacar el reconeixement rebut per part de l’Ajuntament de Cardona, a l’haver estat guardonats el dia 3 de juny del 2007 amb el “Saler d’or de la vila de Cardona”.
 
===Formatear===
El mes d’agost de 2004 es va inaugurar el Vilar Rural de Sant Hilari Sacalm (La Selva), al bell mig d’un entorn paisatgístic de primer ordre amb grans recursos turístics. També la seva construcció ha representat la creació de llocs de treball i un nucli de difusió d’activitat comercial a la zona.
Amb la inauguració oficial, el proppassat dia 2 de juny de 2007, del tercer establiment, el Vilar Rural d’Arnes (La Terra Alta), hem fet un pas més cap a la consolidació d’aquest nou concepte d’allotjament rural i d’imatge de marca “Vilars Rurals”, i s’han començat a estandarditzar processos en la seva gestió i explotació i també a aprofitar sinèrgies en la seva promoció i comercialització.
Els Vilars Rurals tracten bàsicament amb dos grans segments de mercat molt diferenciats. Per un costat, el client particular, especialment famílies amb nens, que gaudeix dels Vilars bàsicament els caps de setmana, els ponts i durant les vacances principals i altres dies festius. Són clients que busquen en els Vilars un espai d’esbarjo, entreteniment i, sobretot, busquen gaudir del seu ric entorn rural i paisatgístic en contacte amb la natura. La granja, l’hortet, Ca la Masovera, les activitats lúdiques que organitzen i dinamitzen els monitors, són valors afegits que els nostres clients valoren molt en els nostres Vilars.
 
Los editores de texto permiten automatizar las únicas funciones de formateo que utilizan: quebrar la línea, [[Indentación|indentar]], formatear comentarios o formatear listas.
Aquest 2006 s’ha treballat per consolidar aquesta oferta i poder-la complementar amb les activitats i recursos existents a cadascuna de les zones com: manifestacions folklòriques, fires i mercats, activitat cultural, pràctica del turisme actiu. Aquest tipus de client representa avui el 60% del total al Vilar Rural de Cardona i el 50% al Vilar Rural de Sant Hilari Sacalm.
Per altra banda, un altre segment de clientela, és el format per empreses i organismes com ara consorcis, corporacions, estaments universitaris i docents que, atrets per l’entorn rural on s’ubiquen els Vilars, valoren altament la tranquil•litat i la modernitat de l’allotjament, i esdevenen els seus ideals per a la celebració de reunions d’empresa i de treball, i també per fer presentacions de productes. En aquesta línia disposem de programes adients per alternar el treball productiu amb el gaudi del lleure. Així, els oferim animació que fomenta la participació, el treball en equip, com és el cas de les activitats pensades expressament com les anomenades de “Team Building”.
 
===Deshacer y Rehacer===
La comercialització dels Vilars Rurals vers aquest col•lectius disposa d’un equip comercial que aquest any 2006 s’ha consolidat i ha permès que aquests dos establiments, el de Cardona i el de Sant Hilari, hagin generat un total de 85.000 estades.
 
Consiste en que el programa editor va almacenando cada una de las operaciones hechas por el usuario hasta un número configurable. Si el usuario se arrepiente de algún cambio, por muy anterior que sea, el editor le permite revertir todos los cambios hechos hasta el número configurado. Rehacer es por consiguiente, revertir algo revertido.
 
===Importar===
 
Agregar o insertar el contenido de un archivo en el archivo que se esta editando. Algunos editores permiten insertar la salida o respuesta a un programa cualquiera ejecutado en la [[Línea de comandos]] al archivo que se esta editando.
== SERHS Natal Grand Hotel ==
 
===Filtro===
 
Algunos editores de texto permiten hacer pasar las lines del texto o de una región por algún programa para modificarlas u ordenarlas. Por ejemplo, para ordenar alfabéticamente una lista de nombres o sacar un promedio de una lista de números.
Qualificat des de la seva inauguració, l’1 de novembre de 2005, com “la joia de la corona” de Grup SERHS [http://www.serhsnatalgrandhotel.com/ct.sis.index.asp?pasta=6&pagina=79 Serhs Natal Grand Hotel], el que és el primer hotel de la nostra corporació a l’estranger, s’alça a Natal, capital de l’estat de Rio Grande do Norte (Brasil), aquest establiment de categoria 5 estrelles –segons estàndards europeus-. La seva capacitat propera a les 1.000 places, gràcies a la diversitat de tipus d’habitacions, un total de 396, juntament amb la seva bona ubicació a primera línia de mar, en plena Via Costeira, davant del Parque das Dunas, i al bell mig de les paradisíaques platges d’Areia Preta i Ponta Negra, el converteixen en un hotel emblemàtic.
 
===Acceso remoto===
No en va ha estat premiat com “O MELHOR RESORT DE PRAIA” de Brasil, per la prestigiosa guia de viatge “Quatro Rodas”, un símil de l’acreditada Guia Michelin europea, i que compta amb una trajectòria de 42 anys com a guia de referència del país i amb un tiratge de més 240.000 exemplars. El lliurament d’aquest guardó es va oficiar el dia 9 d’octubre de 2006, en el transcurs de la “Noite das Estrelas”, coincidint amb la festa de celebració del 20è. aniversari d’aquesta editorial, que va tenir lloc al Tom Brasil Naçôes Unidas de Sao Paulo, on fou presentada la “Nova Guia Brasil 2007” i la “Guia de restaurants amb estrelles del Brasil”, que destaca també un dels restaurants de l’hotel, el “Tapiro Grill”, especialitzat en carn. Aquest guardó i acreditació han vingut a reconèixer l’entusiasme esmerçat per tot l’equip humà i de professionals d’aquest establiment hoteler, format per 400 persones, que han sabut transmetre una atenció personalitzada amb un gran accent en l’hospitalitat.
 
Un editor para trabajar en la administración de una red de computadoras debe ofrecer la funcionalidad de editar archivos en máquinas remotas, ya sea por medio de [[ftp]], [[SSH|ssh]] o algún otro [[Protocolo de red]]. [[Emacs]] lo puede hacer mediante el [[Plugin]] [http://savannah.gnu.org/projects/tramp tramp] (ampliamente configurable con ssh, ftp, scp, sftp, etc), '''Ultraedit''', del ambiente Windows, lo hace mediante ftp.
Per altra part, la revista d’informació turística “Brasil Travel News”, amb el suport de l’Associació Brasilera d’Agències de Viatge (ABAV), van atorgar durant el mes d’abril de 2007 al SERHS Natal Grand Hotel, un dels premis “10 Más del Turismo” en la categoria de “Millor hotel resort de platja”. Aquesta publicació d’aparició mensual gaudeix d’un tiratge de 55.000 exemplars i compta amb 20 anys d’implantació al Brasil.
 
== Véase también ==
Cal destacar que l’Hotel disposa d’una variada oferta de sales de reunions amb una ambientació versàtil i serveis especialitzats. En total hi ha 10 sales que possibiliten diferents utilitzacions en funció de les necessitats. Això permet disposar des d’un auditori per a 500 persones, o per a un màxim de 600 persones, si aquest és per a cocktails, o bé per a 290, si es tracta d’un banquet. L’hotel disposa també d’una sala per a exposicions de 486 m2.
 
* [[Procesador de texto]]
És significativa la cada vegada major activitat política, cultural i social desplegada per les institucions de l’estat de Rio Grande do Norte i de la seva capital, Natal, al SERHS NATAL Grand Hotel, on també hi tenen lloc reunions d’alt nivell, fet que fa que tinguem com a hostes la majoria dels governadors i ministres del Brasil. Aquesta elecció també l’han fet corporacions empresarials com el Banc del Nordeste do Brasil, que hi celebrarà la seva convenció anual, o el cas de multinacionals automobilístiques, com FIAT, que hi van presentar la gamma de nous models per a l’Amèrica del Sud o, recentment, la reunió de caps de les forces aèries dels països del continent americà (Conjefamer), o la XXII Trobada Internacional d’Audiologia, on hi han participat 700 professionals d’aquest sector.
* [[Editor de páginas web]]
*[[WYSIWYG]]
*[[WYSIWYM]]
 
== Ejemplos ==
Aquest exercici s’ha viscut intensament a l’hotel pel que fa a visites de personalitats VIP allotjades com és el cas dels dos futbolistes, veritables cracks campions del món amb la “canarinha”, la selecció de Brasil, com són Edmilson del Futbol Club Barcelona i Ronaldo, ara al Milà Club de Futbol que, sens dubte, van donar notorietat a l’establiment degut a la gran repercussió mediàtica que aporten.
 
* [[Emacs]], otro editor muy común en Unix.
La bona imatge desplegada pel SERHS Natal Grand Hotel ha fet que sovint les autoritats de l’estat s’avinguin a consensuar les polítiques de promoció turística a l’hora de projectar aquesta destinació en el mercat internacional. Per altra part, cal esmentar que el SERHS NATAL Grand Hotel fou la base d’operacions del programa de viatges i aventura, “Km 33”, de TV3, Televisió de Catalunya, que va presentar un capítol dedicat al Brasil, de 30 minuts de durada, emès el setembre de 2006 i que es torna a reposar al maig de 2007, en el que el protagonista del reportatge travessa 800 Km de platja en buggi des de Natal, i el sorprèn el rètol situat al hall de l’hotel, “Som i serem”; com es menciona en el film: “Un clar missatge que l’establiment havia estat promogut per un grup empresarial català”.
* [[Vi]], editor muy común en Unix.
* [[Kate]], un moderno editor para Unix
* [[Bloc de notas]], editor integrado en Windows, también conocido como Notepad (en inglés)
* [[Notepad++]], editor de código fuente para Microsoft Windows.
* [[jEdit]], editor popular multiplataforma.
 
[[Categoría:Editores de texto]]
[[Categoría:Aplicaciones informáticas]]
 
[[ar:محرر نصوص]]
 
[[bg:Текстов редактор]]
== RAMON BAGÓ I AGULLÓ ==
[[cs:Textový editor]]
 
[[da:Teksteditor]]
 
[[de:Texteditor]]
Ramon Bagó és una de les figures claus de la indústria del turisme a casa nostra. Ho és, d’entrada, per la seva responsabilitat com a president del grup Serhs, el més important del sector a Catalunya, però ho és sobretot per una llarga trajectoria professional marcada pel lideratge i el compromís personal amb el desenvolupament d’una activitat essencial per la nostra economia.
[[en:Text editor]]
 
[[eo:Tekstredaktilo]]
Amb només 26 anys, Ramon Bagó i Agulló va deixar la seva fulgurant carrera en el món de la banca ¬–que havia iniciat amb només 16 anys- per acceptar la gerència de l’hotel Goya, de la seva Calella natal. Corria l’any 1960 i aquell jove despert i inquiet intuïa que el turisme de sol i platja estava a punt de viure un boom sense precedents, que acabaria per transformar la societat i el país en el seu conjunt. Van ser anys intensos en els que Bagó va intervenir en la construcció i gestió d’altres establiments a Calella mateix i a Salou.
[[eu:Testu-editore]]
 
[[fi:Tekstieditori]]
La seva visió clara del negoci el va portar a participar el 1975 en la fundació de l’entitat Serveis Mancomunats d’Hostaleria i Similars, Societat Cooperativa (SERHS), de la que va ser nomenat president, càrrec al qual, a partir del 1987, amb la transformació de l’entitat en holding, sumaria el de conseller delegat del grup d’empreses.
[[fr:Éditeur de texte]]
Paral•lelament al seu ascens professional, Ramón Bagó augmenta el seu compromís amb el sector i amb el país. Impulsa la creació del Gremi d’Empresaris d’Hostaleria del Maresme i n’assumeix la presidència. També es responsabilitzarà de comandar el comité executiu del III Congrés de Turisme de Catalunya el 1978.
[[gl:Editor de texto]]
 
[[hu:Szövegszerkesztő]]
Un any després és nomenat alcalde de Calella i en les eleccions del 1983 i del 1987 repeteix amb majoria absoluta.
[[id:Penyunting teks]]
El president de la Generalitat, Jordi Pujol, el crida el 1980 per fer-se càrrec de la direcció general de Turisme fins que quatre anys després renuncia voluntàriament.
[[it:Editor di testo]]
L’any de les olimpiades de Barcelona participa en la fundació del Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC), que ha esdevingut un aparador de l’oferta domèstica i internacional i que ha contribuït a estimular el turisme emissor.
[[ja:テキストエディタ]]
 
[[ko:문서 편집기]]
Avui dia, Ramon Bagó presideix un grup català amb una gran projecció internacional, que té empreses a diversos països i que factura prop de 500 milions d’euros. Convertida en una de les persones més influents de la indústria turística, la seva presència ha esdevingut imprescindìble en els principals forums que analitzen el futur del sector i el seu discurs, motiu de reflexió dels responsables polítics per ser la consciència sempre crítica dels empresaris.
[[lv:Teksta redaktors]]
 
[[ms:Penyunting teks]]
 
[[nl:Teksteditor]]
--[[Usuario:Grup Serhs|Grup Serhs]] ([[Usuario Discusión:Grup Serhs|discusión]]) 16:06 24 ago 2009 (UTC)
[[nn:Teksteditor]]
[[pl:Edytor tekstu]]
[[pt:Editor de texto]]
[[ro:Editor de text]]
[[ru:Текстовый редактор]]
[[simple:Text editor]]
[[sk:Textový editor]]
[[sv:Textredigerare]]
[[uk:Текстовий редактор]]
[[zh:文本编辑器]]