Usuario:Fanny 711/Taller

LES PIRÀMIDES D'EGIPTE editar

Què són i on es troben les piràmides? editar

 
Les Piràmides de Gizah

Les piràmides són les tombes on s’enterraven els faraons d’Egipte entre les dinasties III i XII. En aquesta època, la capital d’Egipte es trobava a la ciutat de Memfis, al nord del país, al mateix lloc on es troba l’actual capital d’Egipte, El Caire. Per tant, les pirámides es troben al nord del país. D’altra banda i segons la creença dels antics egipcis, els morts eren enterrats sempre al lloc per on es posava el sol, és a dir a l’oest. En el cas d’Egipte, l’oest es troba a la banda oest del Nil, per tant les piràmides sempre es trobaran a la banda oest d’Egipte.

La forma de les piràmides editar

Les primeres piràmides tenien forma d’escala, perquè es creia que el faraó, un cop mort, necessitava una escala per pujar fins al cel; més tard, van canviar aquesta forma per una amb les cares llisses, ja que aleshores el faraó no pujava fins al cel sinó cap al sol, i la cara llisa era com una rampa que li permetia pujar directament.

Les piràmides per dins editar

A diferència del què moltes pel·lícules ens han fet creure sobre l'existència de túnels i passadissos secrets o de trampes mortals a l’interior de les piràmides per protegir-les contra els lladres, el cert és que no hi ha res d’això. Totes les sales, entrades i passadissos servien o bé per guardar-hi la mòmia i l'aixovar funerari del faraó, o bé eren necessaris per diferents moments de la construcció

Enllaç Govern de les Illes Balears