Usuario:FmartinR/Taller

Gran Muralla China

L'aventura de preparar un viatge

El primer pas en aquest procés de planificació del nostre viatge és decidir quina serà la destinació (país, ciutat o zona geogràfica). Si no tenim un candidat ja decidit per endavant, sol anar bé fer una llista amb 3 o 4 destinacions que siguin del nostre gust per a després decidir entre elles.

L'elecció de la destinació final del nostre viatge pot tenir en compte diferents aspectes. Aquí van alguns d'ells:

Durada del viatge De quants dies disposem per al viatge?

Pressupost monetari És important estimar quants diners volem destinar al nostre viatge.

Objectius del viatge Quin serà el leit motiv principal del nostre viatge?: natura, cultura, aventura, solidari, relax, compres, treball, volta al món, etc.

Climatologia És important conèixer per endavant dades de la climatologia del lloc de destinació.

Estacionalitat Informar-se de quan és temporada alta en el lloc de destinació des del punt de vista turístic (vacances, ponts festius, festivals, esdeveniments especials, ...) ja que això encareix el viatge i pot requerir reservar per endavant.

Situació política i/o sanitària del lloc escollit També convé estar al corrent de possibles situacions de revoltes, inestabilitat política, epidèmies, atemptats o catàstrofes naturals en el lloc de destinació (una bona font d'informació és el web del Foreign Commonwealth Office britànic) amb la finalitat de valorar la conveniència o no de viatjar al lloc escollit.

Govern de les Illes Balears