Usuario:Monturacero/Taller

El divorci col·laboratiu és un mètode alternatiu de resolució de conflictes, perquè les parelles que trenquen arribin a un acord sobre qüestions de divorci. En un divorci col·laboratiu, les parts negocien una resolució acordada amb l’assistència d’advocats o advocades que s’entrenen en el procés de dret col·laboratiu [[dret col·laboratiu]]. Les parts tenen la facultat de prendre les seves pròpies decisions en funció de les seves pròpies necessitats i interessos, però amb informació completa i suport professional complet.

Existeien nombroses associacions d'advocats i advocades d'arreu del món que promouen i porten a terme divorcis col·laboratius. Per exemple a Canadà, http://www.collaborativedivorcebc.com/, http://www.divorciocolaborativo.net/ al País Basc.

Un divorci col·laboratiu és la solució per divorciar-te amistosament sense renunciar a l’acompanyament d’un advocato advocada. De vegades no és possible una mediació o que les part no volem o no poden, enfrontar-nos sols a una negociació amb la seva ex-parella. Això no vol dir que el divorci hagi d’acabar als Tribunals. El divorci col·laboratiu és una eina de resolució alternativa de conflictes, que ens permet negociar i defensar els interessos dels nostres clients sense la necessitat d’acudir als tribunals. L’objectiu d'un divorci col·laboratiu és arribar a un bon acord, de forma ètica i respectuosa amb l'altra part. En un divorci col·laboratiu els advocats o advocades i les parts treballen en equip, de manera consensuada, establint un marc de negociació comú que beneficiï a tothom. Utilitzant el dret col·laboratiu es pot controlar el temps del procés i les solucions, afavorint la concòrdia i minimitzant els conflictes d’interessos. Alhora, les parts no deixen en mans de terceres persones l'obligatorietat d’arribar a acords no satisfactoris.

L'Associació catalana de Dret Col·laboratiu,és una ONG de la que en fornem part, els advocats i advocades que practiquen aquests sistemes de resolució de conflcites, més ètics, més amables i més cuidadosos amb els infants i joves implicats en les ruptures familiars.