Usuario:Sandrasalauris/Taller

La vil·la de la Burguera

La vil·la de la Burguera es troba a l'entrada del nucli urbà de Salou,des de la carretera de Vila-seca.

Actualment es troba sota l'hotel "vil·la romana" i només queden unes restes de l'època romana,al jardí de l'hotel.

Les excavacions en aquest nucli de Salou es van dur a terme entre els anys 2000 i 2002. Aquesta vila romana te característiques similars a altres documentades a l’àrea del camp de Tarragona. Les evidències més antigues corresponen a un graner datat del segle 1aC, però degut a una reforma duta al segle 1dC van transformar l'assentament inicial en una vil·la de tipologia romana dedicada principalment a la producció de vi.

A partir de la segona meitat del segle 2, cap als inicis del segle 3, la vila va transformar-se en una vil·la de caràcter lúdic amb l'ampliació de la zona d'hàbitat i construcció d'un conjunt termal.

Parts de la vil·la:

·Les termes

·Els molins

·Les sitges

Fases en les què es va excavar el jaciment

Primera fase:

Durant la primera fase es van trobar l’habitatge principal de la vil·la, el qual es troba més elevat respecte a la resta de les altres parts.

Segona fase:

Durant la segona fase es van trobar  restes d’una nova part rústica, construïda per a la producció vinícola i el terreny s’utilitzava a magatzem.

S’ha arribat a la conclusió que aquesta petita “indústria” no ha sigut la primera, sinó que és el resultat del pas del temps amb les diversos canvis i millores. No es pot dir una data concreta de cada reforma, però es pot afirmar que la zona dedicada a la producció vinícola va anar creixent.

Tercera fase:

Al llarg de la tercera fase es va descobrir un gran habitatge on es trobaven els senyors de la vil·la.

Quan s'edifica aquesta zona, es comença a transformar la vil·la, que passa de ser una "industria" de producció vinícola a un lloc residencial. Entre les instal·lacions excavades ala tercera fase es troben les termes

Quarta fase:

Durant la quarta fase es va arribar a la conclusió que les restes arquitectòniques començaven a ser reutilitzades. Gràcies a això es confirma l'inici d'un abandonament progressiu.

Cinquena fase:

Durant la cinquena fase es van trobar poques restes, majoritàriament van descobrir restes del que es creu que era la cuina.

Les termes

Bibliografia: http://www.icac.cat/gestio/users/default/biblioteca/icac_art_182.pdf