Abrir menú principal

Anexo:Bienes de interés cultural de la provincia de Gerona

Los Bienes de interés cultural de Gerona son aquellos elementos que conforme a la Ley 16/1985, de 25 de junio, del Patrimonio Histórico Español tienen la condición de Bien de Interés Cultural (BIC).

Índice

Bienes comunes a varios municipiosEditar

Nombre Tipo Ubicación Coordenadas
 
Identificador?


Fecha? Id de Wikidata Categoría de imágenes en Commons Imagen
 
Cabo Roig, Jardín Botánico, las Islas, etc.[1] Sitio histórico Montrás y Palafrugell
RI-54-0000042-00008 24 de octubre de 1972
Costa Brava, sector y costas de Pein[1] Sitio histórico Varios
RI-54-0000042 15 de septiembre de 1972
El Camino de Santiago por la provincia de Gerona[2] Conjunto histórico artístico
Itinerario
Municipios del Camino
RI-53-0000035-00004 5 de septiembre de 1962

Bienes por municipiosEditar

AEditar

AgullanaEditar

AiguavivaEditar

Albañá (Albanyà)Editar

AlbonsEditar

Alfar (El Far d'Empordà)Editar

AlpEditar

AmerEditar

Anglés (Anglès)Editar

Arbucias (Arbúcies)Editar

ArgelaguerEditar

Aviñonet de Puig Ventós (Avinyonet de Puigventós)Editar

BEditar

Bagur (Begur)Editar

Bañolas (Banyoles)Editar

Báscara (Bàscara)Editar

Bellcaire (Bellcaire d'Empordà)Editar

BesalúEditar

BescanóEditar

BeudaEditar

BlanesEditar

BolvirEditar

BordilsEditar

Borrassá (Borrassà)Editar

BredaEditar

Bruñola (Brunyola)Editar

Buadella (Boadella i les Escaules)Editar

CEditar

Cabanas (Cabanes)Editar

CadaquésEditar

Caldas de Malavella (Caldes de Malavella)Editar

CalongeEditar

CamósEditar

Campdevánol (Campdevànol)Editar

Campellas (Campelles)Editar

Camplloch (Campllong)Editar

Camprodón (Camprodon)Editar

Canet de Adri (Canet d’Adri)Editar

CantallopsEditar

Cassá de la Selva (Cassà de la Selva)Editar

Castellfullit de la Roca (Castellfollit de la Roca)Editar

Castellón de Ampurias (Castelló d’Empúries)Editar

Castillo de Aro (Castell-Platja d'Aro)Editar

Celrá (Celrà)Editar

Cerviá de Ter (Cervià de Ter)Editar

CistellaEditar

Ciurana (Siurana)Editar

Colomés (Colomers)Editar

Cornellá del Terri (Cornellà del Terri)Editar

Corsá (Corçà)Editar

Cruilles, Monells y San Sadurní (Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura)Editar

DEditar

DarniusEditar

DasEditar

EEditar

EspollaEditar

Esponellá (Esponellà)Editar

FEditar

Figueras (Figueres)Editar

Flassá (Flaçà)Editar

Foixá (Foixà)Editar

Fontanillas (Fontanilles)Editar

Fontcuberta (Fontcoberta)Editar

ForallacEditar

Fornells de la SelvaEditar

Fortiá (Fortià)Editar

GEditar

Garrigás (Garrigàs)Editar

GarriguellaEditar

Gerona (Girona)Editar

Gombreny (Gombrèn)Editar

GualtaEditar

HEditar

Hostalrich (Hostalric)Editar

JEditar

JafreEditar

LEditar

La Bisbal del Ampurdán (La Bisbal d'Empordà)Editar

La Escala (L'Escala)Editar

La Junquera (La Jonquera)Editar

La PeraEditar

La Selva de MarEditar

La Tallada (La Tallada d’Empordà)Editar

Las Llosas (Les Llosses)Editar

Las Planas (Les Planes d'Hostoles)Editar

Las Presas (Les Preses)Editar

LladóEditar

LlagosteraEditar

Llansá (Llançà)Editar

LlersEditar

Llivia (Llívia)Editar

Lloret de MarEditar

MEditar

Madremaña (Madremanya)Editar

Maranges (Meranges)Editar

Masarach (Masarac)Editar

Massanet de Cabrenys (Maçanet de Cabrenys)Editar

Massanet de la Selva (Maçanet de la Selva)Editar

Mayá de Moncal (Maià de Montcal)Editar

MollóEditar

Montagut y Oix (Montagut i Oix)Editar

Montrás (Mont-ras)Editar

NEditar

NavataEditar

OEditar

OgassaEditar

OlotEditar

OrdisEditar

OsorEditar

PEditar

PalafrugellEditar

PalamósEditar

Palau de Santa Eulalia (Palau de Santa Eulàlia)Editar

Palau Sabardera (Palau-saverdera)Editar

Palau-satorEditar

Palol de Rebardit (Palol de Revardit)Editar

PalsEditar

Pardinas (Pardines)Editar

Parlabá (Parlavà)Editar

PauEditar

Pedret y Marsá (Pedret i Marzà)Editar

Perelada (Peralada)Editar

Pont de MolinsEditar

PontósEditar

Porqueras (Porqueres)Editar

Puerto de la Selva (El Port de la Selva)Editar

Puigcerdá (Puigcerdà)Editar

QEditar

QuartEditar

REditar

RabósEditar

RegencósEditar

Ribas de Freser (Ribes de Freser)Editar

Riells (Riells i Viabrea)Editar

RipollEditar

Riudarenas (Riudarenes)Editar

RiudauraEditar

Riudellots de la SelvaEditar

Rosas (Roses)Editar

Rupiá (Rupià)Editar

SEditar

Sales de LliercaEditar

SaltEditar

San Aniol de Finestrás (Sant Aniol de Finestres)Editar

San Cristóbal de Tosas (Toses)Editar

San Felíu de Buxalleu (Sant Feliu de Buixalleu)Editar

San Feliu de Guíxols (Sant Feliu de Guíxols)Editar

San Feliu de Pallarols (Sant Feliu de Pallerols)Editar

San Ferreol (Sant Ferriol)Editar

San Gregorio (Sant Gregori)Editar

San Hilario Sacalm (Sant Hilari Sacalm)Editar

San Jaime de Llierca (Sant Jaume de Llierca)Editar

San Jordi Desvalls (Sant Jordi Desvalls)Editar

San Juan de las Abadesas (Sant Joan de les Abadesses)Editar

San Juan les Fonts (Sant Joan les Fonts)Editar

San Julián de Ramis (Sant Julià de Ramis)Editar

San Lorenzo de la Muga (Sant Llorenç de la Muga)Editar

San Martín de Liémana (Sant Martí de Llémena)Editar

San Miguel de Campmajor (Sant Miquel de Campmajor)Editar

San Miguel de Fluviá (Sant Miquel de Fluvià)Editar

San Mori (Sant Mori)Editar

San Pedro Pescador (Sant Pere Pescador)Editar

Santa Coloma de Farnés (Santa Coloma de Farners)Editar

Santa Cristina de Aro (Santa Cristina d'Aro)Editar

Santa PauEditar

Saus, Camallera i LlampaiesEditar

Seriñá (Serinyà)Editar

Serra de DaróEditar

SusquedaEditar

TEditar

Terradas (Terrades)Editar

TorrentEditar

Torroella de Fluviá (Torroella de Fluvià)Editar

Torroella de MontgríEditar

Tortellá (Tortellà)Editar

Tosa de MarEditar

UEditar

UllastretEditar

UltramortEditar

UrúsEditar

VEditar

Vall de Bas (La Vall d'en Bas)Editar

Vall de Vianya (La Vall de Bianya)Editar

Vallfogona (Vallfogona de Ripollès)Editar

VentallóEditar

VergesEditar

Vidreras (Vidreres)Editar

Vilabertrán (Vilabertran)Editar

VilablareixEditar

ViladamatEditar

ViladasensEditar

VilademulsEditar

ViladrauEditar

VilafantEditar

Vilahur (Vilaür)Editar

VilajuïgaEditar

Vilallonga de TerEditar

VilamacolumEditar

VilamallaEditar

VilamaniscleEditar

VilanantEditar

Vilasacra (Vila-sacra)Editar

VilopriuEditar

Viloví de Oñar (Vilobí d’Onyar)Editar

Viure (Biure)Editar

Bienes por comarcaEditar

Enlaces externosEditar

ReferenciasEditar

  1. a b Anulado como sitio histórico por estar protegido por la Ley 12/85 de Espacios Naturales del Parlamento de Cataluña (PEIN), pasan a esta categoría en la Generalidad
  2. (en inglés) Patrimonio de la Humanidad (669), Route of Santiago de Compostela